Zorg en Maatschappelijk

Iedere bewoner heeft wel eens zorg nodig. Een vaccinatie bij uw jonge kind, een aanpassing in een woning of gewoon een huis- of tandarts, fysiotherapie en zo zijn er nog veel meer soorten van zorg die wordt geboden in onze gemeente, ook voor dieren.  Daarnaast is meer dan 50% van de bewoners in de gemeente Stichtse Vecht vrijwilliger bij een verenigingstichting of andere (zorg)organisatie (kijk voor de Sportvereningingen in het thema ” Sport” en de muziek- en andere verenigingen in “Cultuur”) . De bewoners van Stichtse Vecht zorgen graag voor elkaar. Daarnaast is het welzijn van onze bewoners heel erg belangrijk. Om dit allemaal te organiseren bestaan verschillende programma’s voor de mensen en gezinnen, die dat het hardste nodig hebben. Zo worden evenementen, bijeenkosten en workshops georganiseerd voor mensen die zich regelmatig eenzaam voelen, helpt men gezinnen met een minimuminkomen en zijn er nog vele anderen voorbeelden van (zorg)organisaties. Tevens hebben enkele bewoners burgerinitiatieven in het leven geroepen, om andere bewoners te ondersteunen. Op deze pagina zie je hiervan een mooi overzicht. Wil jij ook jouw organisatie of bewonersinitiatief in het overzicht? Vul dan het contactformulier in.

Mee discussiëren over zorg en maatschappelijke onderwerpen? Klik dan hier voor de Themagroep Zorg op Facebook en doe mee!

Het gemeentehuis van de gemeente Stichtse Vecht is in Maarssen, waar je op burgerzaken (vaak op afspraak) gemeentelijke diensten kan afnemen. Klik hier voor de openingstijden en locatie. Onderstaande diensten kan je ook vooraf online regelen (let op! Je zal nog steeds een afspraak moeten maken). Voor de meeste online diensten van de gemeente heb je een DigID nodig. Heb je deze niet? Het aanvragen duurt ongeveer 5 werkdagen. Hou daar dus rekening mee en vraag deze hier aan! Klik op de link om te lezen wat de voorwaarden, kosten en andere zaken zijn waar je rekening mee moet houden. Een overzicht van alle kosten (leges) kan je hier vinden (.pdf).

Algemeen
Maatschappelijke hulp | Jeugd en Gezin
Andere organisaties

Kijk voor een totaal overzicht van alle online diensten op de website van de gemeente Stichtse Vecht. BewonersStichtseVecht.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de pagina’s van derden en kan deze ook niet aanpassen. We verwijzen je dan ook naar de verantwoordelijke organisatie.

Werkt een link op onze website niet correct of heb je een toevoeging, vul dan het contactformulier in.

Binnen onze gemeente zijn vele maatschappelijke verenigingen en stichtingen actief en hulp kunnen bieden op de plekken waar dat noodzakelijk is, voor gezinnen, voor ouderen, jongeren, minder validen… voor heel veel verschillende doelgroepen. Vaak moet je voldoen aan een aantal gestelde eisen, welke te vinden zijn op de websites van deze organisaties. Mocht je niet in aanmerking komen, kan het zijn dat een bewonersinitiatief wel hulp kan bieden. Wil je meer weten over deze initiatieven, klik dan op het tabje ” Bewonersinitiatieven”. Op onderstaande kaart is een overzicht van alle verenigingen, stichtingen en bewonersinitiatieven. Wist je dat wanneer je doneert aan een ANBI Stichting dit meestal kan aftrekken van de belastingen. Lees daar hier meer over.

Algemeen

Zorg en Welzijn
Wonen
Jeugd en Gezin

Winkels

Werk en Inkomen
Geloof
Overig

Een bewonersinitiatief is een organisatie die een maatschappelijk doel nastreeft waarbij bewoners zelf de initiatiefnemer zijn. Een deel van de bewonersinitiatieven ontvangt subsidie van de overheid, er zijn ook bewonersinitiatieven die geheel particulier gefinancierd zijn. Op deze pagina staan ook de links naar deze subsidie mogelijkheden. Staat jouw initiatief hier nog niet bij en wil je dat graag, vul dan het contactformulier in. Heeft jouw initiatief geen website en wil je wel graag een plekje? BewonersStichtseVecht.nl biedt de mogelijkheid hier een pagina over jouw initiatief te maken, zodat je niet zelf een website hoeft te maken. Op deze pagina kan je alles vertellen over de Waarom, de Hoe en de Wat je wilt bereiken met jouw/jullie initiatief. Lees op deze pagina over de mogelijkheden.

Algemeen

  • Hoe start ik zelf een bewonersinitiatief?
  • Kom ik in aanmerking voor subsidie?
  • Oranjefonds
Buurt en Wijk
Hulp voor gezinnen
Hulp voor ouderen
Sport
Jongeren
Dieren
Overig

Ben je op zoek huisarts, tandarts, fyshiotherapeut, apotheek of andereze zorgverlener. Hieronder een overzicht van organisaties die je kunnen helpen.

112 spoedHet alarmnummer 112 is er voor spoedeisende hulp. Dus wanneer uw of iemand anders leven in direct gevaar is. Bijvoorbeeld als u of iemand anders zwaar gewond is en dringend medische hulp nodig heeft. Of wanneer u getuige bent van een misdrijf. Bijvoorbeeld geweld, moord of een inbraak.

Maarssenbroek

Huisartsen:

 
Breukelen

Huisartsen:

Loenen aan de Vecht
Nieuwer ter Aa
Oud-Zuilen
Vergroten tekst
Kies achtergrondkleur