Vreeland

Vreeland heeft 1805 inwoners en is van oorsprong een stad. De plaats kreeg in 1265 stadsrechten, maar deze werden eind 16e eeuw weer ontnomen.

Vreeland ligt in de Vechtstreek, die is genoemd naar de rivier de Vecht. Vreeland is omringd door diverse plassen, zoals de Loosdrechtse en de Kortenhoefse Plassen. De rivier en de plassen worden gebruikt voor waterrecreatie. Ook lopen diverse fietsroutes door het dorp, waardoor het bij mooi weer een toeristische trekpleister is. Er voeren twee belangrijke wandelpaden door het dorp, het Floris de Vijfde-pad en sinds 2004 het Waterliniepad.

In de zomer heerst er op het water en op het land een toeristische drukte. Bijna ieder seizoen kent wel een feest of partij, zoals een Herfstmarkt, een Kerstmarkt en niet te vergeten Koninginnedag. Als het ‘s winters koud genoeg is, wordt er op de omringende plassen en op de Vecht geschaatst.

Sinds het begin van de 21ste eeuw is er een polo-centrum vlak buiten het dorp, waar polo-paarden worden getraind en verzorgd. Een aantal keer per jaar vinden er ook polo-wedstrijden plaats.

Tot de horeca van Vreeland behoort het restaurant De Nederlanden, dat voorzien is van een michelinster. In Vreeland is een fabriek gevestigd van de multinational Greif (voorheen Van Leer), die metalen en kunststof vaten maakt.

Bewonersgroep

Heb jij een goede aanvulling, zie jij een foutje of wil je ons foto’s sturen? Laat ons dat weten via het contactformulier

Overzicht van basisscholen in Vreeland

Oecumenisch onderwijs:

#Vreeland

Bronnen:
Vergroten tekst
Kies achtergrondkleur