Maarssen-Dorp

Maarssen is een dorp in de Nederlandse gemeente Stichtse Vecht, in de provincie Utrecht. De locatie is ten noorden van de stad Utrecht. Maarssen ligt behalve aan de rivier de Vecht ook aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Maarssen bestaat uit twee delen, het oude gedeelte ten noorden van het kanaal, in de volksmond vaak Maarssen-dorp genoemd (15.700 inwoners, 2018) en direct ten westen hiervan, aan de andere zijde van het kanaal, een relatief nieuw gedeelte aangeduid als Maarssenbroek, waar zich ook het station bevindt.

Maarssen-Dorp bestaat uit de volgende wijken en wijkcommissies/buurtraden: vereniging landelijk gebied Otter-Maten,vereniging Vechtoevers / Dorpsraad MaarssenComponistenbuurtDe Reizende ManFriezenbuurtHoge Brug, Opburen, Staatslieden- / Zeeheldenbuurt, Zandweg-OostwaardZogwetering, Dichters en Lanen (klik op de wijk voor de wijkcommissie).

Een inwoner van Maarssen wordt een Maarssenaar genoemd. Maarssen behoorde tot 1 januari 2011 tot een gelijknamige gemeente waaronder ook Maarsseveen, Oud Maarsseveen, MolenpolderOud-Zuilen en Tienhoven vielen. De fusie in 2011 met de gemeenten Breukelen en Loenen leidde tot de nieuwe gemeente Stichtse Vecht.

Heb jij een goede aanvulling, zie jij een foutje of wil je ons foto’s sturen? Laat ons dat weten via het contactformulier.

Overzicht van basisscholen in Maarssen-Dorp:

Openbaar onderwijs:

Rooms-katholiek:

Protestants-christelijk:

#Maarssen

Bronnen:
Vergroten tekst
Kies achtergrondkleur