Loenen aan de Vecht

Loenen aan de Vecht of Loenen ligt aan de rivier de Vecht en het Amsterdam-Rijnkanaal. Ten oosten van Loenen liggen de Loosdrechtse Plassen. Het dorp, inclusief de buurtschappen Kerklaan, Oud-Over en Mijnden, heeft 4450 inwoners (2018). Het dorp was de hoofdplaats van de voormalige gemeente Loenen.

Loenen aan de Vecht is bekend door de vele buitenplaatsen langs de rivier de Vecht, met hun karakteristieke oriëntatie op de rivier. Deze buitenplaatsen werden in de 17de en 18de eeuw door rijke Amsterdamse kooplieden langs de Vecht aangelegd, waar zij de zomers doorbrachten. Langs de rivier de Vecht staan nog verschillende buitenplaatsen binnen de grenzen van het dorp:

Er zijn een winkelcentrum en losse winkels rondom de Rijksstraatweg. Het dorp kent veel horeca, vooral restaurants. Er is een bibliotheek, kinderopvang, sportterrein “De Heul”, woon-zorgcomplex ‘t Kampje, een huisartsenpost en drie basisscholen. In cultureel centrum ‘t Web is een ontmoetingscentrum voor een aantal verenigingen en clubs uit Loenen en omgeving. Daarnaast is het ‘t Web een gelegenheid voor bruiloften, recepties, jubilea, condoleances, vergaderingen en feestavonden.

Overzicht van basisscholen in Loenen aan de Vecht

Bijzonder neutraal onderwijs:

Openbaar onderwijs:

Rooms-katholiek onderwijs:

 

Heb jij een goede aanvulling, zie jij een foutje of wil je ons foto’s sturen? Laat ons dat weten via het contactformulier

#LoenenAanDeVecht

Bronnen:
Vergroten tekst
Kies achtergrondkleur