Het platform BewonersStichtseVecht.nl is twee jaar geleden begonnen als bewonersinitiatief, om de bewoners van de gemeente Stichtse Vecht beter te kunnen informeren. Met name op de thema’s wonen, ondernemen, zorg, natuur, sport, cultuur, veiligheid en recreatie. Met onze website en onze Facebookgroep kunnen zo vele duizenden bewoners uit alle kernen elkaar de laatste nieuwtjes delen, om hulp vragen en de beste tips geven. Ook is het hele platform een goede nieuwsvoorziening, waarvan we merken dat juist daar nòg meer behoefte aan is. We zijn van mening dat dat ook erg logisch is, immers, duidelijke, juiste en complete informatie vormt de basis om goed te weten wat gebeurt in jouw directe woon-en leefomgeving

Voor al het Nieuws uit de gemeente: www.bewonerssv.nl/nieuws
Voor iedereen

Daarom starten we met onze eigen “Nieuws uit de Gemeente” met nieuws gemaakt dóór en vóór de bewoners van de gemeente Stichtse Vecht. Elke bewoner kan zijn of haar eigen reporter zijn en verslagleggen met een sport-, cultuur- of politieke bijdrage. Inmiddels is Danny van der Linden een redactie gestart. Danny is bewoner van de gemeente en in zijn professionele rol journalist en tekstschrijver. “Ik vind het niet alleen belangrijk dat iedereen onafhankelijke en duidelijke informatie kan lezen, het is ook erg leuk om samen met alle bewoners van alle leeftijden nieuws te maken. Of dat nu een leuke evenement is voor kinderen, een tafeltennistoernooi tussen de kernen of het volgen van de plaatselijke Sinterklaasintocht door kinderen, elk nieuwtje kan interessant zijn voor bewoners. De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat onze bewoners steeds meer actiever zijn en meer willen weten, ook bijvoorbeeld in de politiek. Met ons platform kunnen we dat nu gaan bieden.”

Word jij ook journalist?

Op de website van BewonersStichtseVecht.nl staan nu verschillende vacatures voor verslaggevers waar we zoeken naar actieve bewoners die wat willen betekenen voor andere bewoners. En natuurlijk zoeken we deze van alle leeftijden in alle kernen, want dat maakt het juist zo leuk en interessant om te lezen en te zien. Dus vind jij het leuk om een razende reporter te zijn, een gezellige blogger of een spetterende vlogger? We zoeken met name op de thema’s sport, cultuur en politiek nu verschillende verslaggevers. Ben je geïnteresseerd? Meld je dan nu snel aan! Uiteraard ben je ook vrij om iedereen in de gemeente te laten weten dat dit initiatief is gestart! Reageren kan via de vacatures van Sportverslaggever, Politiek verslaggever en Cultureel verslaggever.

Stuur ons jouw pers- en nieuwsberichten op redactie@bewonersstichtsevecht.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergroten tekst
Kies achtergrondkleur