Zo maar een stukje tekst in het gratis krantje op de Donderdag. Wederom niet online op een website of in een nieuwsbrief. Niet verspreid door de gemeente zelf.. En het onderwerp lijkt mij toch best veel invloed hebben op de directe leefomgeving van zo ontzettend veel bewoners… Vooral de opmerking “En dan is het niet uitgesloten dat het overdekte zwembad in Breukelen gaat verdwijnen.”….

WAAROM

Dit artikel in de VARnws is in mijn ogen echt een bommetje, want waarom op deze manier schrijven, op deze manier de bewoners iets vertellen? Waarom wordt niets verteld over echte oplossingen, zoals een nieuw zwembad voor Breukelen? Waarom niet zeggen dat er in oplossingen wordt gedacht? ‘t Kikkerfort is eigenlijk best wel verouderd. 180.000 mensen in de omgeving ga je niet even ergens anders kunnen herbergen, sowieso niet in MFA Safari (zwembad Maarssenbroek), want juist daar willen veel mensen uit Maarssen(broek) eigenlijk helemaal niet zwemmen. Althans, als ik de reacties op de social media over dit zwembad mag geloven. De gemeente stelt dat hier niets hoeft te veranderen… Waarom wordt niet gezegd. En dat is opvallend. De bewoners denken daar #Samen echt anders over…. En dan nog de Koet in het mooie Kockengen… “De gemeente ziet geen kans, voor woningbouw, maar wil er wel van af.” Waarom wordt niet echt gezegd. Gezellig, leuk… ook naar Sportfondsen overdragen dan maar? Waarom deel je als gemeente in deze tijden van enorme crisis een bericht als deze? Leuk voor de medewerkers ook… Wellicht kunnen de bewoners in Kockengen eens in overleg met de bewoners in Maarssenbroek over die verandering…. Die vonden en vinden daar wel wat van…. Vraag ze maar waarom.

Bommetje
VARnws 14-05-2020

VISIE

Waarom niet een leuk artikel over onze zwembaden, die vele duizenden kinderen hebben leren zwemmen. Kinderen die inmiddels zelf papa en mama zijn geworden en hun kinderen daar nu laten zwemmen. Soms zelf kinderen die met hun kleinkinderen #Samen lekker gaan zwemmen….. Waarom niet zeggen dat de focus ligt op de zwembaden om te kijken naar verbetering, goede verandering. Elke bewoner in Breukelen zal beamen dat of een flinke renovatie van ‘;t Kikkerfort of een volledig nieuw zwembad heel hard nodig is. Zeker voor de huidige en komende generaties… Waarom geen visie op zwemmen naar 2030 en verder, met alle nieuwe technologieën wat zal gaan zorgen voor meer plezier, sport en banen in de gemeente…. Waarom maak je de bewoners daar geen deelgenoot van en vertel je niet dat dit #Samen met de bewoners goed wilt uitwerken?

Dit artikel is het zoveelste bommetje die gelegd wordt onder de bewoners, de medewerkers van de zwembaden en iedereen die met veel plezier daar komen! En zoals de sfeer nu wordt gecreëerd is het een voorbode van belastingen, bezuinigingen en harde maatregelen. 

Vergroten tekst
Kies achtergrondkleur