Foto: VARnws
Kennen jullie het sprookje over de kruispunten in Maarssenbroek die zouden veranderen in rotondes?

Na meer dan vijf jaar zijn talloze raadsvergaderingen, commissievergaderingen, zienswijzen van bewoners, vragen van politici, vragen van bewoners, vragen van ondernemers, vragen van de media, beantwoordt met het volgende antwoord “De kruispunten zullen rotondes worden. In 2019-2020.” Het ging immers om veiligheid, doorstroming, bereikbaarheid, gezondheid, duizenden extra woningen, nieuwe wijken, veel meer verkeersbewegingen en bleek dat Maarssenbroek dat ook echt hard nodig had. Uren, dagen, jaren is er over gepraat, geld opzij voor geschoven, begroot door de provincie en ook weer teruggehaald, dus onder andere is het mantelzorgcompliment is er voor opgegeven (bron) en is er door de Raad in meerderheid besloten dat Maarssenbroek twee Rotondes nodig heeft, ècht hard nodig heeft en wel in 2019, uiterlijk 2020 (bron)…. Logisch ook, omdat het dè drukste kruispunten zijn van de hele gemeente, met veel ongevallen, heel vaak uitvallende stoplichten en slecht onderhouden groen, waarbij het onkruid hoger staat als de auto’s die er rijden….

Commissievergadering 2017
Collegewerkprogramma
2018-2022
Wethouder Klomps
Wethouder Klomps
De la van de wethouder
…. TIG JAAR LATER

Het is nu 2020, de rotondes hadden er allang moeten liggen, maar vandaag moet ik lezen in de VARnws (zie foto uit dat krantje op de donderdag, die door verre van alle bewoners wordt gelezen), dat die rotondes er echt niet gaan komen…. Tenminste, ze liggen in 1 van de laatjes van verkeerswethouder en locoburgemeester Jeroen-Willem Klomps (VVD). Dus niet gelezen op de gemeentelijke website, of in een brief naar de bewoners, niet via de Raad die de baas is in onze gemeente, of in de nieuwsbrief van de gemeente… nee…. via een journalist van het plaatselijke krantje, die de wethouder blijkbaar heeft gesproken. En ik zie de wethouder zitten, zoals altijd bij moeilijke vragen, breed zittend met een brede glimlach, trots vertellend over dat geweldige mobiliteitsonderzoek. Hij heeft zelfs een video laten maken over de conclusies van dit onderzoek en deze netjes gedeeld…. althans, laten plaatsen “ergens” op een website die samen met Wintertrust (Vastgoed ondernemer) is gemaakt (www.bisonspoor2020.nl en dan even klikken rechtsboven, scrollen naar beneden, op een tabje klikken…. en daar is ie dan). Verder is de video niet gedeeld, ook niet via de VARnws, wat ook lastig is in een krantje bedenk ik me nu… want ze hebben natuurlijk geen website… Oh wacht, die is er wel. Dus waarom in Vechtsnaam niet digitaal? Mogen we het niet zien ofzo, beste wethouder Klomps? Waarom niet?

NIEUW VERKEERSLICHTEN

Gelukkig komt er nu een geweldig nieuw verkeerslichten installatie die klaar is voor de toekomst, kost wel een boel, maar dan heb je ook wat…. eeeeh, een hele korte periode dan, want er KOMEN rotondes (zgn. turborotondes zonder verkeerslichten zoals in Breukelen) en dan gaan de lichten weer weg. Dus wel goed de bonnetjes bewaren! Natuurlijk is er wel een hele goede reden dat de huidige STOPlichten vervangen moeten worden… want ze staan er pas DERTIG jaar … Je weet wel, die STOPlichten die in 2016 al verkozen zijn tot de meest vreemde STOPlichten van de provincie Utrecht (bron). En wat de rest betreft? De afsluiting van de toerit naar de N230, de duizenden huizen die worden gebouwd de aankomende jaren? De continue veranderende bestemmingsplannen (alleen in uitzondering uiteraard, zoals een islamitisch centrum, een distributiecentrum, etc. etc.), die hebben natuurlijk niets te maken met dit onderwerp… sterker, zo zien de betrokken ambtenaren en ons bestuur dit echt… Want al die onderwerpen trekken helemaal niet zoveel extra verkeersbewegingen aan…. Toch?

Zienswijzen 2018
Zienswijzen 2018
Een turbo-rotonde
En we leefden nog lang onveilig en slecht bereikbaar in maarssenbroek….. 
Nota Langzaam Verkeer
gewijzigd GVVP
gewijzigd GVVP
Vergroten tekst
Kies achtergrondkleur