Petitie: Stichtse Vecht blijf af van het mantelzorgcompliment!

De gemeente Stichtse Vecht is voornemens het mantelzorgcompliment af te schaffen. Dit is een waardebon van 200 EUR die elk jaar wordt gegeven aan de mantelzorgers (die zichzelf hier actief voor moeten aanmelden).

TEKEN HIER DE PETITIE

 Voor veel mensen is dit compliment meer dan een waardering alleen, het is een waardebon, het is 200 EUR die goed gebruikt kan worden in het gezin. Gezinnen die het vaak al erg moeilijk hebben, juist vanwege een ernstig ziek gezinslid, familielid of andere bekende. Veel bewoners vinden deze harde bezuiniging niet juist en wordt vaak gezien en ervaren als een lastenverzwaring. En dat in deze financieel sterke tijden….
 
Om de politiek te laten zien dat veel bewoners het zeer oneens zijn met deze bijzondere bezuiniging, is een petitie gestart. Voel je vrij deze te tekenen en dit bericht te delen.
 
“Iedere (anonieme) ondertekening is belangrijk om de gemeenteraad te overtuigen dat de waardering voor mantelzorgers moet blijven. Op 9 juli a.s bied ik de petitie aan tijdens de gemeente- raadsvergadering.” – PRIMLA JAIPAL
Voor wie is het Mantelzorgcompliment bedoeld?
  • mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor chronisch zieke, gehandicapte, hulpbehoevende partner, ouder of kind
  • u bent minimaal 8 uur per week, 3 maanden per jaar mantelzorger
    de persoon voor wie u zorgt of heeft gezorgd moet in Stichtse Vecht wonen
  • als blijk van waardering kunt u een mantelzorgcompliment (cadeaubon) krijgen
Meer informatie over Mantelzorg in Stichtse Vecht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergroten tekst
Kies achtergrondkleur