Afgelopen week heeft de Brandweer in Stichtse Vecht alarm geslagen over de enorme overlast van fout geparkeerde auto’s, met name in Maarssenbroek. De mensen van de Brandweer hebben ” Gele Kaarten”  in de auto liggen om automobilisten te waarschuwen en bewust te maken van de gevaarzetting.

 #WatVindenWij? Vul de poll onder dit bericht in!

In Maarssenbroek zien Van Kooten en Van Schaick veel plekken waar ze bij een spoedmelding niet langs hadden gekund. Op de Reigerskamp staan twee auto’s dicht op een bocht geparkeerd, op een smalle weg. Van Kooten zet het zwaailicht aan, maar de bewoners zijn niet thuis.

Langzaamaan manoeuvreert hij de brandweerwagen, ter grootte van een vrachtauto, tussen de auto’s en de huizen door. Collega Van Schaick staat buiten de auto aanwijzingen te geven. ,,Nu heb ik geen haast, dus dan kan je rustig rijden terwijl een collega buiten helpt, maar als je haast hebt, dan rijd je gewoon door: dan maar een spiegel eraf. We zijn ervoor verzekerd.” Terwijl Van Kooten zijn eigen spiegels moet inklappen, duurt het zo’n vijf minuten voordat de brandweerauto erlangs is. ,,Je moet rustig blijven en je hoofd erbij houden, maar als je nu spoed hebt…

Maar soms is doorrijden geen optie en kan de brandweerauto er gewoon niet langs: ,,Dan moet je dus terug, en omrijden.” Niet alleen smalle wegen, ook doodlopende wegen of wegen met afsluit-paaltjes erin vormen een probleem voor de brandweerlieden. ,,Mensen denken dan: hier hoeft niemand langs, dus kan ik hem wel neerzetten. Maar wij willen zo dicht mogelijk bij de brand komen en willen er dus wél langs.” (bron: Ad.nl)


 

 

 

Vergroten tekst
Kies achtergrondkleur