Fietsers die in groepjes tussen auto’s slingeren, verkeersborden die elkaar tegenspreken, een (provinciale) weg waar voortdurend auto’s botsen: ken jij plaatsen waar het verkeer gevaar oplevert in de gemeente Stichtse Vecht of elders in de provincie? Bewoners van de gemeente Stichtse Vecht en de provincie nemen samen met RTV Utrecht de verkeersveiligheid in de regio onder de loep.

In ons Meldpunt Onveilig Verkeer kun je gevaarlijke plekken op de kaart zetten en stemmen op meldingen van anderen. Ook kun je als je dat wilt een foto meesturen. Zo brengen we samen de onveilige verkeerssituaties in Midden-Nederland onder de aandacht.

Het meldpunt blijft nog tot en met het Paasweekend open. Begin mei maakt RTV Utrecht bekend waar volgens jullie de gevaarlijkste verkeerssituaties liggen. Vanzelfsprekend worden de resultaten ook voor gelegd aan de verantwoordelijke instanties.

Welke verkeerssituatie vind jij gevaarlijk? Zet ‘m op de kaart!

Ook de andere regionale omroepen starten vandaag met een meldpunt in hun provincie. Het project wordt ondersteund door de datajournalistieke nieuwsdienst LocalFocus.

Vergroten tekst
Kies achtergrondkleur