Op zondag 14 april openen de Parlevinkers het vaarseizoen in de gemeente Stichtse Vecht. Zij varen met “De Bommelervaart” en met als stuurman Dingeman Hendrikse door de Vecht. Op hun vaart legt de boot op verschillende plaatsen aan en laat het koor zijn liedjes horen.

Goudestein

Om 12.00u. stappen zij bij Goudestein op de Bommelervaart, een partyschip beschikbaar gesteld door rederij Loosdrecht. Vandaar vaart het schip naar de uitspanning Geesberge waar zij om 12.15u. zullen zijn om daar een aantal liedjes ten gehore te brengen. De ‘Bommelervaart’ vervolgt haar tocht naar Breukelen waar het shantykoor om ongeveer 13.00u. een mini-concert geeft aan de Loswal. Omstreeks 13.30u. worden zij ontvangen door sluiswachter Leo Oor op de Mijndense Sluis. Ook hier zullen de stoere zeemansliederen weer volop klinken tijdens het schutten van de schepen in de sluis en wordt het lied over de Mijndense Sluis gezongen.

Loosdrecht

Rond 14.30u. wordt gezongen bij het Drechthuis aan de Bloklaan-Loosdrecht Daarna weer richting sluis om tijdens het schutten om 15.00u. nog een keer uit te pakken met de nieuwste shantyliedjes. Na dit optreden vaart het schip met de koorleden weer naar Maarssen en zingen zij nog bij de brug in Breukelen om 16.15u., waarna zij om 17.00u. bij Goudestein afmeren.

De Vechtse Parlevinkers hebben naast de vertrouwde zeemansliederen ook weer enkele nieuwe meeslepende liedjes ingestudeerd en deze zullen tijdens de vaart over de Vecht ook gezongen worden. De gemiddelde leeftijd van het koor neemt wat toe en om de leeftijd goed op peil te houden is het koor op zoek naar (jonge) mannen die het zingen in een shantykoor, met alle gezelligheid die het met zich meebrengt, zoals de opening van het vaarseizoen in Stichtse Vecht, leuk vinden. Aanmelding hiervoor kan via info@parlevinkers.nl De genoemde tijden zijn bij benadering.

Zie voor het schema ook www.parlevinkers.nl en volg ons ook op facebook. Schema en tijden (bij benadering) van de vaart over de Vecht: 

– 12.00 Vertrek bij Goudestein 
– 12.15 – 12.30 Geesberge 
– 13.00 – 13.15 Loswal Breukelen 
– 13.30 – 14.00 Mijndense sluis 
– 14.30 – 14.50 Het Drechthuis Loosdrecht 
– 15.00 – 15.15 Mijndense sluis 
– 16.15 – 16.30 Brug Breukelen 
– 17.00 Aankomst Goudestein

via: RTV Stichtse Vecht

Vergroten tekst
Kies achtergrondkleur