Onder deze pagina wordt gevraagd naar jouw mening over deze pagina. Laat ons weten wat je vindt, we vinden dat erg belangrijk.

Vorig jaar, tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart, kozen de Bewoners van Stichtse Vecht een nieuwe Gemeenteraad. Gemeenteraadsleden zijn uiteraard ook bewoners van de gemeente en doen het werk van raadslid naast de “gewone” dagelijkse werkzaamheden, als consultant, als busschauffeur, als IT-er, als ondernemer, als huisman of-vrouw… Mensen zoals jij en ik, vaak zonder enige politieke ervaring. Wat houdt het eigenlijk in om raadslid te zijn in de gemeente?

Documentaire omroep Gelderland

Onderstaande documentaire gaat over Pam van de Weijer (41) die met 180 stemmen in de gemeenteraad van de gemeente Nijkerk in Gelderland is gekomen. Zij heeft geen enkele politieke ervaring, maar dat weerhoudt haar niet om dit werk te gaan doen. Met haar pedagogische ervaring wil zij meer gaan betekenen voor de maatschappij en betrokken raken bij haar stadsgenoten. Maar maakt haar dat ook tot een goed raadslid? 

Is de informatie op deze pagina nuttig voor jou?

1 0
Vergroten tekst
Kies achtergrondkleur