MAARSSEN – Op 1 april 2019 hebben bewoners in de gemeente Stichtse Vecht een digitaal platform gelanceerd waar vele maanden aan gewerkt is. Elke dag is veel nieuwe informatie, welke invloed kan hebben op de woon- en leefomgeving van de bewoners. Gebleken is dat de meeste bewoners veel informatie missen, wat kan zorgen voor wantrouwen en onbegrip, terwijl dit voorkomen had kunnen worden. BewonersStichtseVecht.nl is een dynamische omgeving waar de bewoners (inwoners, organisaties, bedrijven, etc.) zelf in kunnen participeren.

De gemeente Stichtse Vecht is enorm dynamisch, elke dag gebeurt weer iets nieuws om bij stil te staan of juist om heel hard mee door te gaan. De bewoners in Stichtse Vecht zijn Samen altijd in beweging.  “Zo is BewonersStichtseVecht.nl echt vóór en dóór de bewoners van Stichtse Vecht, mensen die hier wonen, werken of vaak bezoeken en zich betrokken voelen met deze gemeente. En dat alles op vrijwillige basis.”, aldus Sander Jonker, initiatiefnemer van BewonersStichtseVecht.nl. “Het idee is ontstaan, samen met andere bewoners uit de gemeente. Door de fusie van Maarssen, Breukelen en Loenen in 2011 is een gemeente ontstaan met ontzettend veel uitdagingen. We vinden dat we als bewoners nu meer zelf aan het roer moeten gaan staan.”

#INFORMATIEGEBREK

Gebleken is dat de meeste bewoners veel informatie over en in de gemeente missen, vaak niet wetende dat de informatie bestaat of dat de informatie veel te laat komt. Een goed voorbeeld is het programma Bisonspoor2020. Uit onderzoek is gebleken dat o.a. de thema’s Wonen, Veiligheid, Natuur, Sport en Veiligheid heel belangrijk worden gevonden. “De gemeente, wijkcommissies en anderen organiseren vaak hele belangrijke bijeenkomsten, die de woon- en leefomgeving van de bewoners direct kunnen beïnvloeden. De opkomst is vaak erg laag, meestal omdat de bewoners niet eens wisten dat een bijeenkomst werd georganiseerd. Ook zijn bewoners te weinig bewust van hun eigen invloed op veranderingen. Met dit platform kunnen we echt samen de gemeente zijn.”

#DYNAMISCH

Bewoners kunnen op dit platform àlles volgen, onder andere door de koppelingen die zijn gelegd met de gemeentelijke website, lokale nieuwsorganisaties (bijvoorbeeld RTV Stichtse Vecht en de Vechtstroom) en andere organisaties. Op basis thema’s, die de bewoners belangrijk vinden om gezellig en veilig te wonen en werken, zijn alle onderwerpen ondergebracht binnen het platform. Van Zorg tot Sport, van Wonen tot Ondernemen. Door middel van blogs, vlogs en andere ingebrachte content door bewoners, stichtingen, verenigingen, bedrijven en andere organisaties zal dit platform groeien tot een zeer dynamische omgeving.
Zoek je een kapper? Wat betekenen de belastingen die wij betalen? Wil je lekker sporten? Ben je op zoek naar zorg? Wil je eindelijk eens weten hoe die FIXI app eigenlijk werkt? Organiseer je iets leuks in jouw buurt? Hoe zit het in de politiek en wie bestuurt de gemeente nou eigenlijk? Hoe kan ik meer betrokken zijn en meedenken? Bewonersinitiatieven, burgerinitiatieven? Hoe zit het met vergunningen, de wetten, de bepalingen? Ben je trots op iets in de gemeente, of wil je gewoon je mening kwijt? Wil je jouw vereniging, stichting, bedrijf of andere organisatie bekend maken, zodat iedereen kan zien wat je doet? Heb je een vacature? Een mooie aanbieding speciaal voor de bewoners? Op BewonersStichtseVecht.nl kan het allemaal! We zijn namelijk allemaal Samen altijd in beweging….

Het bewonersplatform BewonersStichtseVecht.nl  is een initiatief van bewoners in de gemeente Stichtse Vecht, die samen met het Maarssense bedrijf BeenThere DoneThat is ontworpen. Het platform wordt enkel door de bewoners zelf voorzien van content, BeenThere DoneThat levert de benodigde technische ondersteuning.

Download hier het persbericht in .pdf

Vergroten tekst
Kies achtergrondkleur